Marmelada cu portocale, caise si stafide

Printeaza

Marmelada cu portocale, caise si stafide din: caise uscate, zahăr fin, portocale,  gelfix 1:1, scorţişoară măcinată, stafide.

 

Ingrediente:Marmelada_cu_portocale_caise_si_stafide

  • 250 g caise uscate
  • 750 g zahăr fin
  • 6 portocale mari
  • 1 plic gelfix 1:1
  • 1 praf scorţişoară măcinată
  • 50 g stafide

 

 

Mod de preparare:

Se taie caisele fâşii şi.se aşază într-un castron de porţelan; se acoperă cu apă, se presară zahăr şi se lasă 24 de ore.

Se decojesc 5 portocale, iar a şasea se lasă în coajă.

Se taie portocalele bucăţele şi se amestecă îm­preună cu caisele; se adaugă gelfix, scorţişoară şi stafide.

Se amestecă şi se toană în borcane pregătite; se închid şi se aşază cu capacele în jos, în maşina de spălat va­sele.

Borcanele nu trebuie să se atingă unele de altele.

Se reglează maşina la temperatura cea mai înaltă (cel puţin 80 °C) şi la programul de spălare du cea mai mare durată.

Apoi se scot şi se lasă tot cu gura în jos pe prosoa­pe textile; se lasă să se răcească.

 

Marmelada cu portocale, caise si stafide

Marmelada_cu_portocale_caise_si_stafide

Pofta buna!

 

 

 

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada din: mere, dulceata, albus, zahar. Ingrediente: 2 mere 2-3 linguriţe marmeladă de fructe 1/2 albuş 2 linguriţe cu zahăr pudră     Mod de preparare: Spălaţi fructele, curăţaţi-le de coajă, scoateţi-le casa seminţelor folosind un cuţit ascuţit si umpleţi-le cu dulceaţă. Aşezaţi-le în formă de sticla incasabila si tineţi în cuptorul cald […]

Prajiturele cu marmelada

Prajiturele cu marmelada

Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]

Prajitura rapida cu marmelada

Prajitura rapida cu marmelada

Prajitura rapida cu marmelada din: ou, zahar, faina, lamaie, sare, marmelada. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar (150 ml) ulei 300 g făină răzătură de lămâie sau portocală sare marmeladă de caise   Mod de preparare: Spălăm ouăle şi le spargem în vas emailat cu gura largă sau într-un castron mare. Batem ouăle ca pentru omletă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.