Mere coapte cu marmelada din: mere, dulceata, albus, zahar. Ingrediente: 2 mere 2-3 linguriţe marmeladă de fructe 1/2 albuş 2 linguriţe cu zahăr pudră Mod de preparare: Spălaţi fructele, curăţaţi-le de coajă, scoateţi-le casa seminţelor folosind un cuţit ascuţit si umpleţi-le cu dulceaţă. Aşezaţi-le în formă de sticla incasabila si tineţi în cuptorul cald […]
Marmelada cu portocale, caise si stafide
PrinteazaMarmelada cu portocale, caise si stafide din: caise uscate, zahăr fin, portocale, gelfix 1:1, scorţişoară măcinată, stafide.
- 250 g caise uscate
- 750 g zahăr fin
- 6 portocale mari
- 1 plic gelfix 1:1
- 1 praf scorţişoară măcinată
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Se taie caisele fâşii şi.se aşază într-un castron de porţelan; se acoperă cu apă, se presară zahăr şi se lasă 24 de ore.
Se decojesc 5 portocale, iar a şasea se lasă în coajă.
Se taie portocalele bucăţele şi se amestecă împreună cu caisele; se adaugă gelfix, scorţişoară şi stafide.
Se amestecă şi se toană în borcane pregătite; se închid şi se aşază cu capacele în jos, în maşina de spălat vasele.
Borcanele nu trebuie să se atingă unele de altele.
Se reglează maşina la temperatura cea mai înaltă (cel puţin 80 °C) şi la programul de spălare du cea mai mare durată.
Apoi se scot şi se lasă tot cu gura în jos pe prosoape textile; se lasă să se răcească.
Marmelada cu portocale, caise si stafide
Pofta buna!
Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]
Prajitura rapida cu marmelada din: ou, zahar, faina, lamaie, sare, marmelada. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar (150 ml) ulei 300 g făină răzătură de lămâie sau portocală sare marmeladă de caise Mod de preparare: Spălăm ouăle şi le spargem în vas emailat cu gura largă sau într-un castron mare. Batem ouăle ca pentru omletă, […]
Pofta buna!