Marmelada de portocale

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de marmelada de portocale din: portocale, zahar si apa.

Ingrediente:Marmelada de portocale

  • 0,8 kg portocale
  • 1 kg zahar
  • 750 ml apa

 

Mod de preparare:

Curata portocalele de coaja, dar lasa-le un strat subtire din partea alba. Pune-le intr-un vas cu apa rece cat sa le acopere si lasa-le 24 de ore sau peste noapte.

A doia zi pune intr-o cratita zaharul si apa. Fierbe siropul 15 minute, adauga portocalele feliate si fierbe-le inca 20 de minute.

Scoate feliile de portocale si paseaza-le cu blenderul. Piureul astfel obtinut, fierbe-l la foc mic, pana scade la jumatate. umple borcanele si capseaza-le cu gura in jos pentru a se sterliza mai bine.

Marmelada de portocale

Marmelada de portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.