Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr
PrinteazaO reteta de marmelada de zmeura, menta si rubarbar din: zmeura, rubarbar, zahar si frunze de menta.
- 1 kg zmeura
- 1 kg rubarbar
- 1 kg zahar
- 2 linguri frunze de menta tocate marunt
Mod de preparare:
Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine de apă. Curăţaţi rubarbărul de pieliţa roşcată şi tă- iaţi-l în cubuleţe.
Puneţi zmeura şi rubarbărul la fiert în 3 pahare de apă şi când s-au înmuiat bine treceţi-le printr-o sită. în compoziţia obţinută adăugaţi zahărul, menta şi puneţi din nou la fiert, la foc potrivit.
Amestecaţi mereu pentru a nu se prinde de vas. Când s-a îngroşat suficient de mult, luaţi vasul de pe foc şi turnaţi marmelada fierbinte în borcane uscate.
Inchideţi borcanele numai a doua zi, după ce aţi turnat în fiecare borcan câte un firicel de rachiu dublu rafinat.
Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr
Pofta buna!