Marquise au chocolat
PrinteazaMarquise au chocolat din: ciocolata, unt, oua, vanilie, zahar, lapte.
- 250 g ciocolată amăruie (80% cacao)
- 125 g unt
- 4 ouă
- miezul unei păstăi de vanilie
- 2 gălbenuşuri
- 50 g zahăr
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru marquise au chocolat se mărunţeşte ciocolata şi se topeşte încet la bain-marie, apoi se lasă să se răcească puţin.
Se adaugă apoi untul moale şi se amestecă cu o lingură de lemn, până rezultă o masă omogenă. Se înglobează treptat ouăle şi miezul păstăii de vanilie.
Se capitonează o formă mică cu multă folie de plastic şi se toarnă pe deasupra masa de ciocolată. Se netezeşte la suprafaţă şi se păstrează acoperită peste noapte la frigider, pentru a se întări.
A doua zi se bate o spumă din gălbenuşuri şi zahăr, pentru creme anglaise. Se dă laptele în fiert, apoi se opreşte focul.
Spuma se bate în continuare la bain-marie şi se adaugă treptat laptele, păstrându-se pe foc până cândîncepe să clocotească încet. Se ia imediat de pe foc şi se mai bate încă 5 minute, după care se lasă la răcit.
La final, masa de ciocolată se serveşte cu creme anglaise.
Marquise au chocolat
Pofta buna!