Marquise au chocolat

Printeaza

Marquise au chocolat din: ciocolata, unt, oua, vanilie, zahar, lapte.

Ingrediente:Marquise_au_chocolat

  • 250 g ciocolată amăruie (80% cacao)
  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • miezul unei păstăi de vanilie
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 250 ml lapte

 

Mod de preparare:

Pentru marquise au chocolat se mărunţeşte ciocolata şi se topeşte încet la bain-marie, apoi se lasă să se răcească puţin.

Se adaugă apoi untul moale şi se amestecă cu o lingură de lemn, până rezultă o masă omogenă. Se înglobează treptat ouăle şi miezul păstăii de vanilie.

Se capitonează o formă mică cu multă folie de plastic şi se toarnă pe deasupra masa de ciocolată. Se netezeşte la suprafaţă şi se păstrează acoperită peste noapte la frigider, pentru a se întări.

A doua zi se bate o spumă din gălbenuşuri şi zahăr, pentru creme anglaise. Se dă laptele în fiert, apoi se opreşte focul.

Spuma se bate în continuare la bain-marie şi se adaugă treptat laptele, păstrându-se pe foc până cândîncepe să clocotească încet. Se ia imediat de pe foc şi se mai bate încă 5 minute, după care se lasă la răcit.

La final, masa de ciocolată se serveşte cu creme anglaise.

Marquise au chocolat

Marquise_au_chocolat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.