Marshmallows, un desert pufos si delicios
PrinteazaMarshmallows din: gelatina, apa, zahar, glucoza, sare, vanilie, zahar pudra.
- 3 plicuri de gelatină fără arome
- 125 ml apă, plus 125 ml
- 315 g zahăr
- 250 ml glucoză lichidă
- 1/4 linguriţă sare
- 1 lingură esenţă de vanilie
- zahăr pudră pentru decorare
- 300 ml apă
Mod de preparare:
Amestecaţi gelatina cu 125 ml de apă rece cu ajutorul unui mixer pentru spumă, apoi lăsaţi să se odihnească, în timp ce preparaţi siropul.
Intr-o cratiţâ mică, amestecaţi zahărul cu glucoza lichidă, sarea şi 125 ml apă şi lăsaţi la foc mediu, până când se dizolvă zahărul. Măriţi focul pentru ca siropul să fiarbă până atinge o temperatură de 116°C. Luaţi de pe foc.
Turnaţi siropul fierbinte de zahăr treptat peste gelatina dizolvată, amestecând cu mixerul la viteză mică. Apoi amestecaţi cu mixerul la o viteză mai mare, până se îngroaşă bine, aproximativ 15 minute. Adăugaţi vanilia şi amestecaţi din nou.
Presăraţi zahărul pudră cernut printr-o sită fină într-o formă de copt nemetalică, de 20 X 30 cm. Turnaţi amestecul de marshmallows în formă, neteziţi suprafaţa şi pudraţi cu zahăr. Lăsaţi forma descoperită peste noapte, până se usucă amestecul.
A doua zi, răsturnaţi desertul pe o placă şi tăiaţi-l în pătrate. Pudraţi din nou cu zahăr.
Pofta buna!