Marshmallows
PrinteazaMarshmallows
Aceste dulciuri pufoase şi moi, uneori îmbrăcate într-un strat de nucă de cocos deshidratată şi prăjită, se preparau în trecut cu un agent de îngroşare obţinut din rădăcina unei plante cu flori roz, numite nalbă mare sau nalbă (în engleză, marsh mallow, respectiv mallow). Originea lor probabilă este Egiptul antic.
Pentru că nalba are proprietăţi curative, medicii din secolul XIX obişnuiau să o prescrie amestecată cu zahăr şi albuş de ou, ca remediu împotriva tusei. In prezent, marshmallows se prepară din sirop de porumb, zahăr şi albuşuri de ou bătute într-o spumă pufoasă, amestecul fiind fiert şi îngroşat cu gelatină.
Marshmallows sunt îndrăgite în întreg spaţiul anglo-saxon, iar varianta în miniatură a acestor dulciuri se regăseşte uneori presărată într-o ceaşcă de cacao fierbinte. Marshmallows fripte pe o frigare, la flăcările unui foc de tabără sunt un desert îndrăgit vara. în secolul XIX şi la , începutul secolului XX, marshmallows erau comercializate ca înlocuitor pentru frişcă.
Americanii le folosesc şi astăzi pentru a orna plăcintă cu cartofi dulci şi plăcinta cu dovleac.