Martipan cu scortisoara

Printeaza

Martipan cu scortisoara din: miere, zahar, faina, oua, scortisoara, praf de copt, nuca, unt.

Ingrediente:Martipan cu scortisoara

  • 500 g miere
  • 500 g zahăr
  • 1 kg făină
  • sare
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă cu scorţişoară şi cuişoare pulbere
  • 1 pachet praf de copt
  • 250 g nucă
  • coajă rasă de lămâie şi portocală în amestec
  • 1 linguriţă cu unt

 

Mod de preparare:

Punem mierea pe foc să dea în clocot, amestecăm repede cu zahărul tos (puse în vas adânc). Tot acum punem faina în ploaie şi încorporăm folosind o lingură de lemn.

In faină desfacem praful de copt, pentru ca să se amestece omogen. în felul acesta aluatul creşte uniform.

In aluat adăugăm 200g de nuci măcinate, 4 gălbenuşuri şi 2 albuşuri, un vârf de linguriţă de sare, 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie şi portocală.

Fră­mântăm aluatul cu mâna când s-a răcorit, întindem foaie subţire, tăiem forme cu paharul sau cuţitul, le punem în tava unsă cu unt şi le ungem cu albuşurile bătute spumă, amestecate cu 50g nuci tocate.

Le coacem la foc potrivit.

Le servim reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.