Martipan cu scortisoara
PrinteazaMartipan cu scortisoara din: miere, zahar, faina, oua, scortisoara, praf de copt, nuca, unt.
- 500 g miere
- 500 g zahăr
- 1 kg făină
- sare
- 4 ouă
- 1 linguriţă cu scorţişoară şi cuişoare pulbere
- 1 pachet praf de copt
- 250 g nucă
- coajă rasă de lămâie şi portocală în amestec
- 1 linguriţă cu unt
Mod de preparare:
Punem mierea pe foc să dea în clocot, amestecăm repede cu zahărul tos (puse în vas adânc). Tot acum punem faina în ploaie şi încorporăm folosind o lingură de lemn.
In faină desfacem praful de copt, pentru ca să se amestece omogen. în felul acesta aluatul creşte uniform.
In aluat adăugăm 200g de nuci măcinate, 4 gălbenuşuri şi 2 albuşuri, un vârf de linguriţă de sare, 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie şi portocală.
Frământăm aluatul cu mâna când s-a răcorit, întindem foaie subţire, tăiem forme cu paharul sau cuţitul, le punem în tava unsă cu unt şi le ungem cu albuşurile bătute spumă, amestecate cu 50g nuci tocate.
Le coacem la foc potrivit.
Le servim reci.
Pofta buna!