Martisoare culinare – Potcoava
PrinteazaPotcoava din: zahar, scortisoara, unt, faina, ulei, otet, apa, sare.
- 200 g zahăr
- 2 linguriţe cu scorţişoară
Pentru aluat:
- 1 pachet cu unt
- 11 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 1 ceşcuţă cu apă rece
- 1 linguriţă rasă cu sare
Mod de preparare:
Freacă untul cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia în trei părţi egale. Frământă făina cu uleiul, oţetul, apa şi sare. Lasă compoziţia să se odihnească, întinde o foaie pătrată (latura de 30-40 cm) şi adaugă una dintre cele trei părţi de margarina frecată. împătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Repetă operaţia de două ori.
întinde aluatul, presară deasupra zahărul amestecat cu scorţişoara şi apasă bine cu sucitorul. Răsuceşte foaia din ambele părţi până se unesc la mijloc. Taie fâşii de 2-3 cm şi aşază-leîn tavă. Lasă-le la cuptor, cam 15 minute.
Martisoare culinare – Potcoava
Pofta buna!