Maruntaie de pui cu conopida
PrinteazaMaruntaie de pui cu conopidadin: inimi si pipote de pui, ficat de porc, conopida, ulei, ceapa, morcovi, supa de pui, suc de rosii, marar, sare si piper.
- 500 g inimi si pipote de pui
- ficat de porc
- 1 kg conopida
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 300 ml supa de pui
- 300 ml suc de rosii
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pipotele şi inimile, spălaţi-le şi scurgeţi-le de apă. Puneţi ficatul în apă rece pentru 10 minute, apoi curăţaţi-l de pieliţă şi tăiaţi-l în bucăţele.
Puneţi măruntaiele de pui şi bucăţelele de ficat într-o tigaie cu 50ml ulei şi o ceşcuţă cu apă. Căliţi-le înăbuşit la foc mic până când se evaporă toată apa.
Puneţi măruntaiele călite într-un vas ceramic termorezistent împreună cu conopida desfăcută în bucheţele.
Adăugaţi supa de pui, sucul de roşii, legumele curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi potrivite. Potriviţi de sare şi piper şi puneţi vasul în cuptorul încins.
Coaceţi la foc potrivit circa 45 de minute. La final, presăraţi deasupra mărarul tocat mărunt.
Maruntaie de pui cu conopida
Pofta buna!
o reteta foarte buna, mai ales ca-mi place mult conopida
Pui cu conopida, incerc si eu 🙂