Ciuperci conservate cu masline si chimen din: ciuperci, masline verzi, otet, sare, chimen, cimbru, foaie de dafin, coaja de lamaie. Ingrdiente: 1,5 kg ciuperci 150 g masline verzi 750 ml otet sare 1/2 lingurita chimen cimbru 1 foaie de dafin coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Se spală ciupercile şi se usucă pe un prosop […]
Paste cu masline, ansoa si capere
Paste cu masline, ansoa si capere din: paste, masline, ulei, usturoi, ardei, ansoa, capere. Ingrediente: 500 g paste 150 g măsline fără sâmburi 3 linguri ulei 2 căţei usturoi un ardei iute uscat 6 fileuri anşoa 500 g roşii conservate 2 linguri capere Mod de preparare: Se pun la călit usturoiul, ardeiul uscat şi […]
Cele mai bune soiuri de masline
Perfecte pentru o gustare sau sau ca ingrediente în diverse salate ori aperitive, măslinele sunt nelipsite din dieta gurmanzilor. Kalamata Sunt cel mai cunoscut soi de măsline din lume. De culoare neagră şi de origine grecească, măslinele Kalamata au formă de migdală, consistenţă cărnoasă şi se consumă ca atare sau în mâncăruri gătite. Nitoise […]