Masline in aluat
PrinteazaMasline in aluat din: faina, oua, sare, masline, usturoi, ceapa, rosii, cimbru, piper, patrunjel.
- 100 g făină
- 2 ouă
- sare
- 300 g măsline negre
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 10 roşii uscate
- 1 linguriţă de cimbru
- piper Cayenne
- 1/2 legătură de pătrunjel
- grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu ouăle şi cu puţină sare. Măslinele se scurg, li se scot sâmburii şi se toacă mare, apoi se înglobează în aluat.
Se adaugă usturoiul şi ceapa curăţate şi tăiate mărunt. Roşiile se taie cubuleţe, apoi se înglobează şi ele în aluat împreună cu cimbrul şi cu piperul Cayenne.
Pătrunjelul se spală, se scutură de apă, se toacă mărunt şi se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Grăsimea pentru prăjit se încălzeşte la 160 °C.
Se formează găluşte mici din aluat cu ajutorul’unei linguri, care se prăjesc 5 minute, până când se rumenesc.
Găluştele se scot apoi din baia de ulei, se pun la scurs pe prosoape de hârtie şi se servesc calde pe frigărui scurte de lemn.
Masline in aluat
Pofta buna!