Cod cu Cartofi și Măsline din: fileuri de cod, cartofi, rosii, masline, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper, busuioc. Această rețetă ușor de preparat aduce împreună aromele delicate ale codului proaspăt cu textura bogată a cartofilor și savoarea măslinilor. Rezultatul? O masă delicioasa, perfectă pentru cină sau prânz. Reteta Cod cu […]
Masline murate cu fenicul
PrinteazaMasline murate cu fenicul din: masline, fenicul, verdeata, coriandru, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.
- 200 g măsline verzi la borcan
- 75 g fenicul
- verdeaţă de fenicul
- 6 boabe de coriandru
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Măslinele se pun la scurs, apoi se aşează într-o oală. Feniculul se taie fâşii foarte subţiri.
Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se toacă foarte mărunt. Feniculul şi verdeaţa se adaugă peste măsline.
Coriandrul se zdrobeşte într-un mojar şi se amestecă cu restul ingredientelor.
Usturoiul se cojeşte, se toacă mărunt şi se amestecă întâi cu uleiul, apoi cu zeama de lămâie.
Se asezonează cu sare şi cu piper proaspăt măcinat, după care se toarnă peste măsline.
Se amestecă totul bine şi se păstrează minim 48 de ore într-un recipient care se poate închide, pentru a se aromatiza.
Masline murate cu fenicul
Pofta buna!
poate iti place si:
Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene
Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene din: fazan, rosii in bulion, masline verzi, capere, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, oregano, rozmarin, sare, piper. Descoperiți rafinamentul și bogăția gusturilor mediteraneene cu o rețetă excepțională de fazan în sos de roșii și măsline, îmbogățită cu capere pentru o savoare unică. […]
Pofta buna!
Foarte bune ies maslinele murate