Masline in tempura de migdale
PrinteazaMasline in tempura de migdale din: măsline verzi, faina de migdale, amidon, bicarbonat, amestec de condimente, ulei vegetal, apă foarte rece.
Ingrediente:
- 200 g măsline verzi (simple sau umplute)
- 100 g făină de migdale
- 3-4 linguri cu amidon
- 1 linguriţă cu bicarbonat
- 1 linguriţă cu amestec de condimente (dafin, nucşoară, paprica, scorţişoară, ghimbir, piper negru, toate măcinate)
- ulei vegetal
- 250 ml apă foarte rece
Mod de preparare:
Inainte de a te apuca de această reţetă, pune măslinele, făina, bicarbonatul, amidonul şi condimentele în frigider şi lasă-le cel puţin o jumătate de oră. Acesta este secretul pentru reuşita aluatului tempura: ingredientele foarte reci!
Pune măslinele reci pe un şervet de hărtie care să absoarbă excesul de umezeală. Amestecă făina cu amidonul, bicarbonatul şi condimentele şi subţiază treptat cu apa rece. Nu amesteca prea mult.
Dă măslinele uscate prin amestecul tempura şi prăjeşte-le în uleiul foarte bine încins. Scogte-le pe un şervet de hârtie şi serveşte-le de îndată.
Masline in tempura de migdale
Pofta buna!