Masline
PrinteazaIn lume există peste 800 de varietăţi de măsline, de diverse forme. Gustul lor depinde, însă, în mare parte de felul în care sunt procesate.
Există 5 metode de procesare a măslinelor: tratarea cu sare, atunci când măslinele sunt depozitate în sare, timp de 4-6 săptămâni; tratarea cu saramură, atunci când măslinele sunt înmuiate într-o soluţie de apă cu sare, timp de 5 săptămâni; tratarea cu apă, atunci când măslinele se ţin în apă timp de 4 săptămâni; tratarea cu soluţie alcalină, atunci când măslinele sunt lăsate la macerat câteva săptămâni şi apoi spălate bine; tratarea cu ulei, atunci când măslinele sunt lăsate la macerat în sare şi ulei.
După aplicarea acestor procedee, măslinele capătă un gust şi o aromă mai bună, devenind astfel adecvate consumului. In starea naturală, măslinele sunt mult prea amare.