Masline

Printeaza

In lume există peste 800 de varietăţi de măsline, de diverse forme. Gustul lor depinde, însă, în mare parte de felul în care sunt procesate.

Există 5 metode de procesare a măslinelor: tratarea cu sare, atunci când măslinele sunt depozitate în sare, timp de 4-6 săptămâni; tratarea cu saramură, atunci când măslinele sunt înmuiate într-o soluţie de apă cu sare, timp de 5 săptămâni; tratarea cu apă, atunci când măslinele se ţin în apă timp de 4 săptămâni; tratarea cu soluţie alcalină, atunci când măslinele sunt lăsate la macerat câteva săptămâni şi apoi spălate bine; tratarea cu ulei, atunci când măslinele sunt lăsate la macerat în sare şi ulei.

După aplicarea acestor procedee, măslinele capătă un gust şi o aromă mai bună, devenind astfel adecvate consumului. In starea naturală, măslinele sunt mult prea amare.

 

Masline

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.