Masti cu fructe
PrinteazaDin portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios.
Portocale pentru ten curat
Un fruct atat des intalnit te trage de maneca din fructiera: portocala! Incearca o masca pe baza de portocale folosind pulpa zdrobita a fructului, amestecata cu pulpa de grepfrut. La acestea adauga 100 grame de miere si amesteca ceea ce ai obtinut.
Poti sa folosesti doar portocale. Masca pe baza de miere de albine si suc de portocale se face amestecand o lingura de miere de albine cu trei lingurite de suc de portocale. Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena si se aplica pe fata si gat. Masca se spala cu apa calduta dupa 15 minute.
Banane contra ridurilor profunde
Pentru a vitaminiza si a hrani tenul, bananele sunt excelente. Tot ele intra in componenta unor masti pentru tenul uscat. Amesteca doua banane mai verzi cu o lingura de miere si o jumatate de pahar de iaurt si aplica amestecul pe fata, pentru 20 minute, apoi spala-l cu apa calduta. Aceasta masca ajuta si la prevenirea ridurilor.
Banana, ale carei proprietati sunt cunoscute de sute de ani, poate fi considerata hrana ideala. Bananele asigura o cantitate importanta de potasiu, vitamina B6 si, intr-o mai mica masura, acid folic si vitamina C.
Piersici pentru catifelare
Masca pe baza de piersici se foloseste pentru catifelarea pielii. Ai nevoie de o piersica de marime medie, bine coapta, pe care sa o pasezi, si de un galbenus de ou. Amesteca bine ingredientele, aplica pe fata timp de 20 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.
Sucul de piersici inchide porii, iar vitaminele si mineralele din fruct hranesc tenul si ii confera luminozitate.
Prepara o masca revitalizanta astfel: ia o jumatate de piersica pasata, doua lingurite de smantana proaspata, doua lingurite de miere de albine, amesteca ingredientele, aplica masca pe fata si las-o 20 minute.
Zmeura tonifiaza
Pentru tenul gras poti prepara o masca din doua linguri de zmeura si trei – patru capsuni zdrobite, plus o lingura de iaurt – calmeaza iritatiile, tonifiaza tenul si inchide porii mariti.
Poti sa folosesti zmeura si pentru o masca anticuperoza. Vei pune doua – trei linguri de zmeura pisata, o lingura de lapte praf si trei picaturi de ulei esential de chiparos. Amesteca bine ingredientele. Tine-le in congelator cateva minute apoi aplica-le pe fata. Lasa masca sa actioneze timp de 20 minute. Spala-te cu apa rece si apoi tamponeaza fata cu un un tampon demachiant.
Capsunile si multe vitamine
Aceste masti improspateaza tenul si aduc un important aport de vitamine. Striveste cateva capsuni si amesteca-le cu smantana proaspata. Aplica pasta pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 – 30 minute.
O alta masca se prepara din doua linguri de zmeura si trei – patru capsuni zdrobite, plus o lingura de iaurt. Amesteca aceste ingrediente si intinde pe fata amestecul obtinut. Spala fata cu apa calduta, dupa 20 de minute. Aceasta masca are capacitatea de a calma iritatiile, de a tonifia tenul si de a inchide porii mariti, avand in acelasi timp si un miros placut.
Merele fac adevarate minuni pentru ten
Merele noastre cele de toate zilele sunt si ele o sursa de vitamine pentru tenul tau. Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa amestecul sa actioneze 20 minute, dupa care spala fata. Aceasta masca de mere cu miere ajuta si pentru infrumusetarea unui ten imbatranit.
Eventual, in timp, poti vedea daca doresti sa sporesti cantitatea de miere folosita sau poate ai nevoie de mai putin mar ras. Si sucul de mere timpurii ajuta la fata, un masaj usor inviorand tenul si inlaturand surplusul de grasimi.
Maslinele, nu doar in farfurie
Uleiul de masline este folosit pentru a imbunatati componenta multora dintre mastile folosite pentru ten. La multe dintre mastile existente pe piata vei vedea ca apare si mentiunea “cu ulei de masline”.
Una dintre mastile folosite pentru tenul gras se prepara astfel: amesteca bine un galbenus de ou, sucul de la o jumatate de lamaie si o lingurita de ulei de masline. Aplica amestecul pe fata si mentine-l de 20 minute. Spala-l cu apa calduta.
Uleiul de masline este extras din varietatea de maslin european, originar din zona bazinului mediteran. Inca din antichitate, uleiul de masline era foarte apreciat si utilizat in diverse scopuri. Egiptenii il foloseau in ritualuri religioase si ca sursa de iluminat. In Grecia si Roma antica uleiul era folosit la iluminat, gatit si la vindecarea ranilor.
In mitologie, uleiul avea proprietati magice si era sursa nemuririi zeilor, simbolizand puritatea si bunastarea. Sunt necesare cinci kilograme de masline pentru obtinerea unui litru de ulei. Metoda de presare la rece permite mentinerea gustului, a culorii si valorii nutritive, uleiul de masline fiind singurul ce poate fi consumat imediat dupa extragerea din fruct.
Struguri pentru un “obraz subtire”
Acestia sunt o sursa deosebita de vitamine pentru tenul tau! Foloseste doua linguri de iaurt pe care le amesteci bine cu must sau cu suc de struguri, pana ce se obtine o pasta moale. Intinde-o pe piele si las-o sa actioneze 20 minute, apoi clateste-o cu apa calduta. Sucul de strugure alb este hidratant si tonic, deci poti sa-l folosesti in comprese pentru tenul uscat si iritat de soare si caldura.
Caisele tonifiante
Dupa un dus bun poti folosi sucul catorva caise pentru fata, gat si decolteu. Acest suc, usor acid, calmant si tonifiant, trebuie lasat pe piele pana la uscare. Dupa aceea, clateste-te cu un jet de apa calduta. Pielea ta va ramane catifelata si parfumata. Caisele au un gust dulce si un miros foarte aromat, dar, pe langa aceasta, sunt sanatoase si bogate in vitamine si te ajuta sa te pastrezi in forma si plina de energie pe tot parcursul anului. Ele sunt surse naturale de vitamina A si C.
Lamaie, oriunde te-ntorci
Uite inca un fruct care intra in componenta multor masti cosmetice. Intr-o masca pentru ten mixt amesteci un galbenus de ou cu doua lingurite de miere de albine si o lingurita de suc de lamaie. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze un sfert de ora, dupa care clateste cu apa calduta.
O alta masca despre care se spune ca da roade mai bune in prezenta lamailor este cea cu zmeura, unde folosesti doua – trei linguri de zmeura pisata, o lingura de faina de grau, o lingurita de zeama de lamaie si un ou. Se amesteca ingredientele, apoi se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 20 minute si se indeparteaza cu apa.
Zmeura tonifica, oul furnizeaza vitamina E, lamaia purifica, iar faina de grau are un efect de intindere. O alta varianta e sa amesteci doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa, cu care sa-ti masezi fata.
Articol preluat de aici.