Matoke
PrinteazaO reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pregătit cu sau fară carne.
Ingrediente:
- 8 banane mici
- 1 lămâie (zeama)
- 20 g unt
- 1 ceapă tocată
- 2- 3 roşii, tăiate bucăţi
- 3- 4 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2-3 boabe piper verde
- 1 ardei iute roşu tocat
- coriandru
- sare,
- piper
- boia iute
- 450 ml supă concentrată de vită
- ulei pentru prăjit
pentru decor:
- 1 linguriţă coriandru
Mod de preparare:
Curăţă bananele, taie-le rondele mai groase şi stropeşte-le cu zeama de lămâie. Incinge untul într-o tigaie mare. Prăjeşte ceapa tocată mărunt 3 minute, adaugă roşiile, piperul verde zdrobit, ardeiul iute şi usturoiul şi înăbuşă-le câteva minute.
Condimentează după gust, cu sare, piper şi boia.
Toarnă supa şi lasă totul să fiarbă până când începe să clocotească.
Micşorează flacăra şi adaugă bucăţile de banane. Acoperă vasul cu un capac şi lasă bananele să fiarbă până când se înmoaie.
Serveşte preparatul fierbinte, decorat cu coriandru.
Matoke
Pofta buna!
Ce dracu e matoke?