Matoke

Printeaza

O reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pre­gătit cu sau fară carne.

Ingrediente:Matoke

  • 8 banane mici
  • 1 lămâie (zeama)
  • 20 g unt
  • 1 ceapă tocată
  • 2- 3 roşii, tăiate bucăţi
  • 3- 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2-3 boabe piper verde
  • 1 ardei iute roşu tocat
  • coriandru
  • sare,
  • piper
  • boia iute
  • 450 ml supă concentrată de vită
  • ulei pentru prăjit

pentru decor:

  • 1 linguriţă coriandru

 

Mod de preparare:

Curăţă bananele, taie-le rondele mai groase şi stropeşte-le cu zeama de lămâie. Incinge untul într-o tigaie mare. Prăjeşte ceapa to­cată mărunt 3 minute, adaugă roşiile, piperul verde zdro­bit, ardeiul iute şi usturoiul şi înăbuşă-le câteva minute.

Condimentează după gust, cu sare, piper şi boia.

Toarnă supa şi lasă totul să fiarbă până când începe să clocotească.

Micşorează flacăra şi adaugă bucăţile de banane. Acoperă vasul cu un capac şi lasă bananele să fiarbă până când se înmoaie.

Serveşte preparatul fierbinte, decorat cu coriandru.

Matoke

Matoke

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Ce dracu e matoke?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.