Raviolli cu branza si sos de rosii din: raviolli cu branza, ulei, usturoi, dovlecel, suc de rosii, cascaval, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g raviolli cu brânză 1/4 ceaşcă ulei 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 1 cană suc de roşii caşcaval pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: La început, se fierb […]
Maultaschen (Ravioli)
PrinteazaMaultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană.
Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel.
Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe de îmbucat”. Iniţial, acestea se consumau spre sfârşitul Postului Mare, poate pentru că nu se vedea că aveau înăuntru carne, ceea ce ar putea justifica al doilea nume sub care sunt cunoscute în regiune, şi anume HerrgottsbscheiRerle (adică „înşelătorii Domnului”).
Se spune că cei care au avut ideea ingenioasă de a ascunde carnea în acest fel, între două straturi de aluat, au fost călugării de la mănăstirea Maulbronn.
Pentru a ilustra schimbările care se petrec pe parcursul Săptămânii Mari, în Joia Mare,
Maultaschen se aduceau la masă plutind într-o supă de legume, iar în Vinerea Mare se serveau tăiate în felii şi prăjite cu nişte ceapă.
Dacă mai rămâneau, în ziua următoare ele puteau fi date la cuptor, presărate cu nişte brânză.
Maultaschen
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Raviolli cu branză feta
Raviolli cu branză feta Ingrediente: 500 g brânză feta 3 ouă 200 ml apă 300 g făină un vârf de cuţit de nucşoară măcinată doi ardei capia doi castraveţi roşii cherry 250 g smântână sare piper ulei de măsline mărar Preparare: Brânza feta se împarte în două. O parte se sfărâmă cu o furculiţă şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- maultaschen reteta
Si reteta unde este :)) ?
Unde-i reteta?