Mazare batuta cu ceapa

Printeaza

Mazare batuta cu ceapa din: mazare boabe, untdelemn, ceapa, sare.

Ingrediente:Mazare batuta cu ceapa

  • un kilogram mazăre boabe
  • 250 ml untdelemn
  • 6 cepe
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune mazărea curăţată la fiert, în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă bine împreună cu două cepe. Când mazărea este fiartă, se scurge de apă, se pasează bine, se bate cu lingura de lemn, se adaugă puţin câte puţin saramura concentrată (sare dizolvată în puţină apă rece) şi se bate mai departe.

Se adaugă apoi untdelemnul meins, in care s-a prajit ceapa tăiată felii şi se bate bine mazărea, pana devine spumoasă. Se aşează pe o farfurie, se garniseşte cu ceapa prăjită şi se serveşte cu varză acra sau cu alte muraturi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.