Mazare batuta

Printeaza

Mazare batuta din: mazare, ceapa, ulei, sare, usturoi.

Poate te intereseaza si Mazăre bătută

Ingrediente:Mazare batuta

  • 500 g mazăre uscată
  • 1 ceapă mare
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare:

Alegem de gunoaie mazăre uscată, gal­benă, aruncînd boabele atinse. O spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cît să acopere mazărea), cu o ceapă tăiată.

Lă­săm să fiarbă încet. Cînd mazărea este pe jumătate fiartă, adăugăm sarea.

După ce a fiert complet mazărea, turnăm apa în altă cratiţă, şi batem mazărea cu o lin­gură de lemn sau mai bine cu telul, adău­gind din cînd în cînd ulei şi zeamă în care a fiert mazărea.

Aşezăm frumos pe o farfurie, facem solzi cu vîrful unui cu­ţit, garnisim cu ceapă prăjită şi servim cu mujdei de usturoi sau cu ceapă crudă, zdrobită cu pumnul şi cu ulei.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mazare batuta
  • mazare uscata batuta
  • mazare frecata
  • mazare galbena uscata
  • mazare galbena uscata batuta
  • retete cu mazare uscata galbena

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.