Mazare batuta
PrinteazaMazare batuta din: mazare, ceapa, ulei, sare, usturoi.
Poate te intereseaza si Mazăre bătută
- 500 g mazăre uscată
- 1 ceapă mare
- 5 linguri ulei
- sare
- usturoi
Mod de preparare:
Alegem de gunoaie mazăre uscată, galbenă, aruncînd boabele atinse. O spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cît să acopere mazărea), cu o ceapă tăiată.
Lăsăm să fiarbă încet. Cînd mazărea este pe jumătate fiartă, adăugăm sarea.
După ce a fiert complet mazărea, turnăm apa în altă cratiţă, şi batem mazărea cu o lingură de lemn sau mai bine cu telul, adăugind din cînd în cînd ulei şi zeamă în care a fiert mazărea.
Aşezăm frumos pe o farfurie, facem solzi cu vîrful unui cuţit, garnisim cu ceapă prăjită şi servim cu mujdei de usturoi sau cu ceapă crudă, zdrobită cu pumnul şi cu ulei.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mazare batuta
- mazare uscata batuta
- mazare frecata
- mazare galbena uscata
- mazare galbena uscata batuta
- retete cu mazare uscata galbena
Buna mazarea asta!