Mazare la borcan
PrinteazaMazare la borcan din: mazare, sare, apa.
Ingrediente:
- 1 kg mazare
- sare
- apa
Mod de preparare Mazare la borcan:
Speli boabele după ce le-ai scos din teci, le pui într-o sită şi le scufunzi în apă clocotită cu sare. Opăreşti mazărea între 3 şi 6 minute, în funcţie de mărimea boabelor şi de cât de tari sunt.
Indepărtezi spuma care se formează la suprafaţă, dacă e cazul. Scufunzi imediat boabele opărite în apă rece, le scurgi şi le aşezi în borcane, fără să le îndeşi.
Torni apă fierbinte cu sare (foloseşti 10-20 de grame de sare la 1 litru de apă), dar nu umpli borcanul complet. Pui capacul şi sterilizezi imediat: fierbi borcanele între 50 şi 70 de minute, în funcţie de volum.
Pentru a preveni fermentarea, poţi să sterilizezi din nou mazărea, după 24 de ore de la prima fierbere.
Pofta buna!
O sa pun si eu anul asta mazare la borcan