Mazare la borcan

Printeaza

Mazare la borcan din: mazare, sare, apa.

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare Mazare la borcan:

Speli boabele după ce le-ai scos din teci, le pui într-o sită şi le scufunzi în apă clocotită cu sare. Opăreşti mazărea între 3 şi 6 mi­nute, în funcţie de mărimea boabelor şi de cât de tari sunt.

Indepăr­tezi spuma care se formează la suprafaţă, dacă e cazul. Scufunzi imediat boabele opărite în apă rece, le scurgi şi le aşezi în borcane, fără să le îndeşi.

Torni apă fierbinte cu sare (foloseşti 10-20 de grame de sare la 1 litru de apă), dar nu umpli borcanul complet. Pui capacul şi sterilizezi imediat: fierbi borcanele între 50 şi 70 de minute, în funcţie de volum.

Pentru a preveni fermentarea, poţi să sterilizezi din nou mazărea, după 24 de ore de la prima fierbere.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa pun si eu anul asta mazare la borcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.