Mazare cu carne
PrinteazaO reteta de mazare cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin rosu, sare, piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel si zahar.
- 600 g mazare
- 500 g pulpa de vita
- 500 ml supa de vita
- 2 linguri vin rosu
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 fire ceapa
- o lingurita zahar
- 2-3 fire usturoi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- o legatura patrunjel
- o lingurita zahar
Mod de preparare:
Se fierbe mazărea. Se taie carnea cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper şi se stropeşte cu vin roşu amestecat cu o linguriţă de zahăr. Se dă la rece. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei până se înmoaie şi devin uşor transparente.
Se pun carnea, puţină supă şi se înăbuşă la foc mic. După ce a fiert carnea, se adaugă mazărea şi se bagă în cuptor. Se lasă câteva minute să se rumenească şi se serveşte cu pătrunjel proaspăt.
Mazare cu carne
Pofta buna!