Mazare cu cimbru si laptuca
PrinteazaMazare cu cimbru si laptuca din: mazăre boabe, lăptucă, cimbru, sare, unt proaspăt, ou, smântână.
Ingrediente:
- 500 g mazăre boabe
- 1 lăptucă
- 1 ramură de cimbru
- sare
- 1 lingură unt proaspăt
- 1 gălbenuş de ou bătut cu câteva linguriţe de smântână
Mod de preparare:
In apă clocotită şi sărată punem mazăre boabe la fiert. Apă va fi doar atât cât să o acopere.
Punem să fiarbă şi o lăptucă şi o ramură de cimbru.
Adăugăm încă puţină sare şi o bucată de unt proaspăt sau puţin ulei.
Lăsăm să fiarbă până ce mazărea se pătrunde şi scade zeama.
Atunci se scoate lăptuca şi se adaugă un gălbenuş de ou bătut cu câteva linguriţe de smântână.
După aceea se reîncălzeşte şi se serveşte.
Pofta buna!