Mazare cu cimbru si laptuca

Printeaza

Mazare cu cimbru si laptuca din: mazăre boabe, lăptucă, cimbru, sare, unt proaspăt, ou, smântână.

 

Ingrediente:

  • 500 g mazăre boabe
  • 1 lăptucă
  • 1 ramură de cimbru
  • sare
  • 1 lingură unt proaspăt
  • 1 gălbenuş de ou bătut cu câteva linguriţe de smântână

 

Mod de preparare:

In apă clocotită şi sărată punem mazăre boabe la fiert. Apă va fi doar atât cât să o acopere.

Punem să fiarbă şi o lăptucă şi o ramură de cimbru.

Adăugăm încă puţină sare şi o bucată de unt proaspăt sau puţin ulei.

Lăsăm să fiarbă până ce mazărea se pătrunde şi scade zeama.

Atunci se scoate lăptuca şi se adaugă un gălbenuş de ou bătut cu câteva linguriţe de smântână.

După aceea se reîncălzeşte şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.