Mazare cu ciuperci
PrinteazaO reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel.
- 500 g mazare noua
- o lingurita zahar
- o legatura morcovi
- 300 g ciuperci
- 2 cepe rosii
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 75 g unt
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 2-3 linguri pesmet
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală mazărea în apă călduţă. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr. Morcovii se curăţă şi se taie fâşii subţiri. Ciupercile şi ceapa se curăţă, se spală si se taie rondele. Se topeşte untul în tigaie, se amestecă cu uleiul şi se călesc pentru început morcovii.
Se scot pe un şervet absorbant, iar în restul de grăsime se pun ciupercile şi ceapa. Se călesc la foc mic şi, după ce au devenit crocante, se dau deoparte. Mazărea fiartă se scurge şi se căleşte câteva minute. Se pun toate ingredientele într-un bol şi se amestecă uşor cu pesmetul.
Se potrivesc cu sare şi piper şi se ornează cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Mazare cu ciuperci
Pofta buna!