Mazăre cu costită crocantă
PrinteazaO reteta de mazare cu costita crocanta din: mazare, costita afumata, ulei de masline, unt, lamaie, sare de mare si piper. Este o metodă incredibil de simplă de a transforma un bol de mazăre cu ajutorul bunului ei prieten, costiţa. Mazărea poate fi servită ca atare sau adăugată la paste ori risotto.
- 4 mâini mari de mazăre proaspătă sau congelată
- 5 felii de costiţă afumată, cu slănină şi carne, tăiate fâşii subţiri
- ulei de măsline
- un cubuleţ de unt
- o lămâie
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Puneţi mazărea în apă clocotită şi fierbeţi-o 3-4 minute, până când se înmoaie. Prăjiţi feliile de costiţă în puţin ulei de măsline, până când se rumenesc uşor, apoi scoateţi-le pe o farfurie, lăsând grăsimea scursă în tigaie.
Scurgeţi mazărea, păstrând o căniţă din apa în care a fiert, şi răsturnaţi-o în tigaia cu grăsimea de la costiţă, dar nu puneţi tigaia înapoi pe foc. Adăugaţi un cubuleţ de unt, puţină zeamă de lămâie, un praf de sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust.
Adăugaţi puţin din apa în care a fiert mazărea, cât să obţineţi un sos care să îmbrace boabele. Serviţi mazărea imediat într-un castron, cu bucăţelele crocante de costiţă deasupra — va fi delicioasă!
Mazăre cu costită crocantă
Pofta buna!