Mazăre cu carne de vacă

Printeaza

Mazăre cu carne de vacă

Ingrediente:Mazăre cu carne de vacă

  • 500 g carne
  • 1 kg mazăre
  • 1 ceapă
  • 2 linguri untură
  • 1/2 lin­guriţă făină
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • mărar tocat
  • 1 lingură smîntînă
  • 1 pahar zeamă de carne sau supă

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească foarte puţin, se adaugă făina, se amestecă ca să nu se prăjească prea tare şi se stinge cu un pahar de zeamă de carne sau apă.

Se acoperă cratiţa cu capac şi se lasă să fiarbă pînă cînd car­nea este aproape fiartă.

Se adaugă mazărea curăţată, sarea, zahărul, mărarul, smîntîna sau laptele şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Mîncarea trebuie să fie bine scăzută. Ceapa prăjită se poate înlocui cu ceapa crudă rasă.

În acest caz se pune o dată cu apa sau cu zeama de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.