Mazăre cu carne de vită
PrinteazaMazăre cu carne de vită
- 700 g carne de vită
- 120 g ulei
- 1 lingură făină
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion pastă
- 1,200 kg mazăre boabe
- 300 g roşii
- 1 legătură de mărar
- sare
- zahăr
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, se scoate şi, în sosul rămas, se călesc făina şi ceapa tocată apoi se sting cu apă sau supă şi cu bulionul. Se fierbe circa 15 minute.
Acest sos se strecoară peste carnea înăbuşită şi se fierbe pînă ce carnea este făcută.
Mazărea se fierbe separat cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate şi cu puţin zahăr.
Se pune apoi peste carnea fiartă, cu care se mai fierbe 10 minute. La sfîrşit se adaugă mărarul tocat.
Pofta buna!