Mazăre cu fasole fava
PrinteazaMazăre cu fasole fava
- un kg mazăre
- o conservă fasole fava
- o legătură ceapă verde
- un fir de usturoi verde
- o crenguţă de mentă
- 100 ml vin alb sec
- 100 g parmezan
- muştar dulce
- un sfert de lămîie
- mărar
- sare, piper
- ghimbir
- ardei capia
- morcov
Preparare:
Mazărea se curăţă de teci, se spală, se pune la fiert în apă cu puţină sare şi cu sucul de la lămîie. Se lasă să fiarbă pînă cînd s-a înmuiat, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă.
Fasolea fava se scoate din conservă, se clăteşte uşor cu apă rece şi se pune într-un castron. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Se adaugă mazărea, fasolea fava, mărarul, sarea şi piperul.
Se călesc cîteva minute la foc mic, amestecînd cu grijă ca să nu se sfărîme fasolea. Vinul alb se amestecă cu o lingură de muştar, piper după gust şi mentă tocată.
Se pun legumele pe un platou, se toarnă deasupra sosul, se presară parmezan ras şi se servesc.
Mazăre cu fasole fava
Pofta buna!
Mi-a iesit buna aceasta tocanita cu mazare si fasole. O sa mai fac.