Mazare cu fasole si branza
PrinteazaMazare cu fasole si branza din: fasole, mazare, fenicul, ulei de masline, branza de vaci, rosii uscate, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata rucola, lamaie, sare, piper, busuioc.
- 400 g fasole verde
- 400 g mazăre
- un fenicul
- 150 ml ulei de măsline
- 500 g brânză de vaci
- 130 g roşii uscate în ulei
- un ardei iute
- o legătură de ceapă verde
- două fire de usturoi verde
- 100 g salată rucola
- o lămâie
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Roşiile uscate se toacă mărunt şi se pun într-un bol. Se adaugă jumătate din ardeiul iute tocat mărunt, sare după gust, puţin usturoi verde, puţină brânză de vaci şi se amestecă până se obţine o pastă.
Se pune câte o lingură cu brânză pe o bucată de plastic, se intinde puţin, se pune în mijloc pastă cu roşii şi se modelează sub formă de bilă.
Se procedează la fel cu restul de brânză şi pastă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute.
Mazărea şi fasolea se fierb separat în apă cu sare, se amestecă cu sare, piper, ceapă verde şi usturoi verde tocate mărunt, uleiul de măsline şi feniculul tăiat felii subţiri.
Se presară busuioc verde tocat, se amestecă şi se pune totul îrv tro tavă. Se toarnă deasupra puţină apă, se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Se servesc calde sau reci alături de biluţele de brânză cu roşii.
Mazare cu fasole si branza
Pofta buna!