Mazare cu fructe de mare
PrinteazaMazare cu fructe de mare din: mazare noia, baby caracatita, ceapa, usturoi, rosii in bulion, unt, sare, piper, seminte de coriandru macinate.
- 500 g mazare noua
- 8-10 bucati baby caracatita
- 1 ceapa mijlocie
- 4-5 catei de usturoi
- 200 g rosii decojite in bulion
- 100 g unt
- sare
- piper
- seminte de coriandru macinate
Mod de preparare:
Cureti mazare, ceapa si usturoiul. Oparesti putin mazarea, pana se inmoaie boabele, dar eviti sa o fierbi in exces, fiindca se poate sfarama. Pui la fiert baby caracatita, in apa rece cu sare. in timpul fierberii, o controlezi pana devine moale. Daca o fierbi mai mult, se va intari.
Calesti ceapa si usturoiul taiate marunt, in untul topit. Adaugi rosiile decojite impreuna cu bulionul in care au fost conservate si le fierbi pana obtii un sos omogen in care pui mazarea si caracatita scursa.
Stingi focul dupa ce au fiert impreuna cel mult 1 minut. Spre sfarsit, sarezi si con-dimentezi cu piper si coriandru, dupa gust.
Mazare cu fructe de mare
Pofta buna!