Mazare cu orez si cascaval
Printeaza
O reteta delicioasa de mazare, orez, cascaval, smatana, unt, patrunjel, sare si pesmet.
- 250 g orez
- 1 kg mazăre
- 100 g unt
- 250 g smântână
- 100 g caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Fierbi orezul în 4 căni de apă cu sare şi separat, în apă clocotită cu sare, fierbi mazărea curăţată. După ce a fiert orezul îl amesteci cu jumătate din pătrunjelul tocat.
Tapetezi un vas cu pesmet, aşezi un strat de orez, presari pesmet, pui toată mazărea fiartă, iar pesmet şi orezul rămas. Amesteci smântână cu untul şi pătrunjelul, torni peste orez şi presari caşcavalul ras. Dai apoi vasul la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!