Mazare cu pui, cimbru si sufleu de paine
PrinteazaMazare cu pui, cimbru si sufleu de paine din: baghete mici, mărar, lapte, oua, unt, faina, sare, piper, unt, mazăre, piept de pui, ulei, ceapa, zeama de lamaie, cimbru, foi de dafin.
Ingrediente:
- 3 baghete mici
- 1 legătură mărar
- 100 ml lapte
- 4 ouă
- 100 g unt
- 100 g făină
- sare
- piper
- unt
Pentru mâncarea de mazare:
- 500 g mazăre
- 2 piepti de pui
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- zeamă de lămâie
- piper
- sare
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare:
Tai baghetele pe lung, apoi le faci cuburi. Tai mărunt verdeaţa şi o pui peste pâine într-un bol.
Pentru sos, amested într-un vas laptele cu făina, pe care o adaugi treptat, să nu se formeze cocoloaşe. Pui pe foc şi adaugi untul şi gălbenuşurile, unul câte unul.
Laşi puţin să se lege sosul şi dai deoparte, la rădt. Separat, baţi albuşurile spumă tare, le încorporezi în sos şi laşi deoparte.
Pui sare şi piper peste cubuleţele de pâine, apoi adaugi sosul şi spuma de albuşuri.Ungi patru forme de brioşe cu unt şi pui compoziţia de pâine.
Aşezi formele într-o tavă, pe care o dai la cuptorul încins în prealabil. Ţii brioşele până se rumenesc.
Incingi uleiul intr-o tigaie şi rumeneşti pieptul de pui tăiat cuburi, apoi îl scoţi pe şerveţele absorbante.
In acelaşi ulei căleşti ceapa tăiată julien, o ţii până devine sticloasă, pui carnea, adaugi mazărea şi laşi totul să fiarbă, la foc mic 15 minute.
Potriveşti de sare, piper, pui şi foi de dafin, după gust, mai laşi 10 minute să se combine aromele şi opreşti focul.
Adaugi zeamă de lămâie după preferinţă. Serveşti mâncărica presărată cu dmbru, alături de sufleul de pâine.
Mazare cu pui, cimbru si sufleu de paine
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta!
Cam complicata mancarea asta de mazare cu pui, e ok si asa fara sufleul ala de paine