Mazare cu rinichi de porc
Printeaza
- 500 g rinichi de porc
- 100 g unt
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 450 g mazăre
- un ardei gras roşu
- 50 g alune
- o lingură de miere
- pătrunjel
- sare
- piper
- o jumătate de lămîie
- 200 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- vin roşu
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă devin sticloase şi se adaugă ardeiul gras curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe.
Se călesc zece minute, se adaugă alunele, vinul alb, o cană de apă, sarea şi piperul. Se toarnă mierea, se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc mic zece minute. Se adaugă mazărea spălată şi scursă de apă, se toarnă sucul de lămîie şi se amestecă.
Se lasă să fiarbă pînă cînd mazărea şi legumele sînt moi, eventual mai adăugînd apă pe parcursul fierberii. Rinichii se spală, se opăresc cîteva minute în apă clocotită, se taie felii subţiri, se stropesc cu ulei şi se condimentează.
Se frig pe grătarul încins şi se servesc alături de mazărea fierbinte, presărată cu pătrunjel tocat. Rinichi se pot pregati si in cuptor cu vin rosu.
Pofta bună!