Mazăre cu frigănele de pâine

Printeaza

Mazăre cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou, lapte, ulei.

 

Ingrediente:Mazăre cu frigănele de pâine

  • 1 kg mazare tanara
  • 1 lingurita cu sare
  • unt
  • 1 lingura cu zahar
  • marar tocat
  • 10-12 felii de paine
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • 1 pahar cu ulei – pentru friganele

 

Mod de preparare:

Curăţaţi mazărea din teci, o spălaţi, o puneţi la fiert cu 1 cană cu apă caldă.

Fierbeţi 30 min, adăugaţi sare, unt zahăr şi mărar tocat.

Mai fierbeţi câteva minute, stingeţi focul, lăsaţi mâncarea la cald.

Feliile de pâine le puneţi în lapte cu puţină sare, le strângeţi uşor ca să nu mai aibă lichid, le treceţi prin ou, le prăjiţi în ulei.

Serviţi frigănelele lângă mazăre.

 

Mazăre cu frigănele de pâine

 

retete

Curry de Mazăre și Spanac

Curry de Mazăre și Spanac din: mazare, spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, lapte de cocos, pasta de tomate, turmeric, coriandru, chimen, boia, sare, piper, ulei de masline, coriandru. Curry de mazăre și spanac este un preparat plin de culoare și gust, inspirat din bucătăria indiană, care îmbină savoarea bogată a condimentelor tradiționale cu beneficiile nutritive ale […]

Batoane Proteice din Mazăre, Alune de Pădure și Cireșe Uscate

Batoane Proteice din Mazăre, Alune de Pădure și Cireșe Uscate din: mazare, alune de padure, cirese, fulgi de ovaz, seminte de chia, lapte de migdale, seminte de chia, miere, extract de vanilie, sare. Descoperă o sursă excepțională de energie și nutriție cu aceste batoane proteice din mazăre, alune de pădure și cireșe uscate. Perfecte pentru […]

Orez cu Șofran și Mazăre

Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta este o reteta interesanta 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.