Mazare in sos de rosii
PrinteazaMazare in sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, mazare, sare, piper, faina, ulei, apa.
Poate te intereseaza si:
- Vitel cu mazare, morcov si praz
- Mancare de mazare cu chiftele
- Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste
- Mazare cu legume
- Paste cu mazare, morcov si rosii
- 1 ceapă mare
- 200 g sos de roşii sau 3 linguri bulion
- 500 g mazăre
- 2 foi dafin
- sare
- piper
- o lingură făină
- ulei
- apă
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, se pune în oală cu puţin ulei până ce se căleşte uşor. Odată călită ceapa, se adaugă sosul de roşii sau 3 linguri de bulion şi se lasă să se înăbuşe împreună 5 minute.
Spălăm mazărea şi o punem în oala cu sosul de roşii, se adaugă apă, sare, piper, foile de dafin şi se lasă la fiert până ce mazărea este fiartă. Cu puţin înainte să fie gata, se adaugă o lingură de făină ca să fie sosul mai consistent.
Se mai lasă aproximativ 5 minute şi se ia de pe foc.
Pofta buna!