Mazare indiana
PrinteazaO reteta de mazare indiana din: telemea de vaca, mazare verde, ceapa, ardei gras, bulion, boia, coriandru, ghimbir, curcuma, ulei si sare.
- 250 g telemea de vaca
- 400 g mazare verde
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2 linguri cu bulion
- 1 lingurita cu boia
- 1 lingurita cu coriandru
- 1 lingurita cu ghimbir macinat
- 1 lingurita cu curcuma
- ulei
- sare
Mod de rpeparare:
Pune puţin ulei într-o tigaie, adaugă brânza tăiată în cubuleţe, rumeneşte-o pe toate părţile şi scoate-o pe o farfurie. In restul de grăsime, pune ceapa tocată mărunt, căleşte-o câteva minute, apoi adaugă ardeiul tăiat în cubuleţe şi praful de ghimbir.
Căleşte legumele până se înmoaie. Pune mazărea, curcuma, coriandrul şi boiaua – de preferat, iute (sau măcar un vârf de linguriţă). Adaugă puţină apă şi lasă să fiarbă. Când toate legumele sunt fierte, drege de sare, pune bulionul şi dă totul în câteva clocote. Stinge focul şi adaugă brânza prăjită.
Mazare indiana
Pofta buna!