Mazare – mancare
PrinteazaMazare – mancare din: mazare, ceapa, ulei, cartofi, morcov, rosii, marar verde, piper, sare.
- 1 kg mazăre verde
- 2 cepe vechi
- 4 linguri ulei
- 2-3 cartofi
- 1 morcov
- 4 roşii sau 2 linguri bulion
- 1 legătură mărar verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă de 3 I se pune la prăjit ceapa tocată în puţin ulei. Când ceapa s-a muiat, se adaugă morcovul tăiat rondele fine sau dat prin râzătoare. Când şi morcovul s-a muiat puţin, se adaugă mazărea şi se toarnă apă cât s-o acopere.
După mazăre, se adaugă la câteva minute cartofii tăiaţi cubuleţe (sau jumătăţi/sferturi dacă sunt cartofi noi mai mici). Când mazărea şi cartofii s-au muiat, se adaugă roşiile tocate mărunt (eventual curăţate de coajă), sarea şi piperul.
Când se ia mâncarea de pe foc, se adaugă şi mărarul tocat fin.
In cazul în care se foloseşte mazăre de la conservă (deja fiartă), pregătirea mâncării durează mai puţin, iar în mâncare se adaugă mai puţină apă când este pusă la fiert.
Pofta buna!