Mazare cu marar

Printeaza

Mazare cu marar din: mazare, ceapa, faina, bulion, ulei, marar, zahar, sare, piper.

Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Beneficii pentru sănătate:

  • Mazărea este benefică pentru digestie datorită conținutului său ridicat de fibre.
  • Ajută la menținerea sănătății inimii, datorită conținutului de potasiu și magneziu.
  • Protejează sănătatea ochilor datorită conținutului de vitamina A.
  • Contribuie la menținerea nivelului de glucoză din sânge, fiind utilă în dieta persoanelor cu diabet.
  • Are proprietăți antioxidante datorită conținutului de vitamina C și alte fitonutrienți.

 

 

 

Ingrediente:Mazare cu marar

  • 1 kg mazăre boabe curăţată
  • 2 cepe
  • 2 lingură de făină
  • 2 lingură de bulion
  • 2 linguri de ulei
  • 2 legă­tură de mărar
  • zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie mărunt, se căleşte în ulei. Se adaugă mazărea spălată şi apă cât să o acopere şi se lasă la fiert.

După ce a fiert, se adau­gă făina, bulionul, se potriveşte de zahăr, sare şi piper.

La sfârşit se adaugă mărarul tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Penne cu sos pesto si mazare

Penne cu sos pesto si mazare din: patrunjel, menta, usturoi, parmezan, migdale, ulei de masline, lamaie, penne, sare, mazare. Ingrediente:  1 legatura patrunjel tocat 10 frunze de menta 4 catei usturoi, tocat ½ ceasca de parmezan, ras ½ ceasca de migdale ⅓ ceasca ulei de măsline 1 lămâie 200gr penne paste sare, dupa gust pastai […]

 

Coaste de miel cu piure de mazare

Coaste de miel cu piure de mazare

Coaste de miel cu piure de mazare din: coaste de miel, unt, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline sare si piper dupa gust piure de mazare pentru servire Pentru crusta: 50 g pesmet 1 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.