Mazare mexicana cu afumatura
PrinteazaMazare mexicana cu afumatura din: praz, ceafa de porc afumata, cimbru, ulei, arpacas sau porumb dulce, supa de pasare si mazare.
- 1 fir praz
- 300 g ceafă de porc afumată
- 2 linguri cimbru proaspăt tocat
- 1 lingură ulei
- 250 g arpacaş prefiert sau boabe de porumb dulce
- 500 ml supă de pasăre
- 100 g mazăre congelată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se spală prazul şi se taie fâşii, ca şi carnea afumată. Se încinge uleiul şi se prăjesc carnea, prazul şi cimbrul cca 5 min.
Se adaugă boabele de arpacaş sau de porumb şi se dă totul în clocot. Se acoperă vasul cu un capac şi se dă la cuptor.
Se coace timp de cca 15 min. (ceva mai puţin dacă este vorba despre boabe de porumb dulce), apoi se adaugă boabele de mazăre şi se coc încă cca 15 min.
Se sărează şi se piperează după gust. Preparatul se serveşte fierbinte.
Mazare mexicana cu afumatura
Pofta buna!