Mazare cu oua intregi

Printeaza

Mazare cu oua intregi din: ceapa, mazare, pasta de tomate, oua, ulei, condiment, sare, marar.

Ingrediente:

  • 1 ceapă potrivită
  • 1 cutie mazăre de 800 g
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 4 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă condiment vegetal
  • 1 praf de sare
  • mărar verde tocat fin

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, apoi o toci mărunt şi o căleşti în 3 linguri de ulei.

Intre timp, mazărea din conservă o clăteşti de 2-3 ori şi o laşi la scurs într-o sită.

După ce ceapa e călită, adaugi lingura de pastă de tomate desfăcută în puţină apă, laşi să dea un clocot, după care adaugi mazărea, o cană de apă, 1 linguriţă de condiment vegetal, praful de sare şi laşi să fiarbă.

Când mazărea e fiartă, spargi cele 4 ouă, unul lângă altul.

Cu o lingură iei zeamă din mazăre şi pui peste ouă până se albesc (adică se coc), fără să le învârti pentru a nu se rupe.
Ouăle trebuie să rămână întregi.

Mazărea şi oul le aşezi pe farfurie cu ajutorul unei palete, iar deasupra presari mărarul tocat fin.

 

Mazare cu oua intregi

Mazare cu oua intregi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.