Mazare in sare
PrinteazaMazare in sare din: mazare, sare, zahar.
Ingrediente:
- 1 kg mazare boabe
- 20 g sare
- 100 g zahar
Mod de preparare Mazare in sare:
Boabele se curăţă fără a le spăla. Intr-un vas foarte curat se aşează 1 kg mazăre boabe, la care se adaugă 250 g sare şi 100 g zahăr tos.
Se amestecă împreună foarte bine, apoi, cu ajutorul unei pâlnii sau cu o linguriţă, se umplu sticle obişnuite de un litru, care au fost spălate, limpezite şi uscate bine.
Se închid sticlele cu dopuri de plută fierte şi se parafinează sau se smolesc.
Sticlele se aşează la păstrat într-un loc uscat şi aerisit.
Inainte de întrebuinţare, mazărea se spală bine în mai multe ape, apoi se piune într-un vas cu apă clocotită, care, după câteva clocote, se aruncă.
Se repetă această operaţie încă o dată sau de doua ori, până când se desară bine.
Savurati!