Mazare in sare

Printeaza

Mazare in sare din: mazare, sare, zahar.

Ingrediente:

  • 1 kg mazare boabe
  • 20 g sare
  • 100 g zahar

 

 

Mod de preparare Mazare in sare:

Boabele se curăţă fără a le spăla. Intr-un vas foarte curat se aşează 1 kg mazăre boabe, la care se adaugă 250 g sare şi 100 g zahăr tos.

Se amestecă împreună foarte bine, apoi, cu ajutorul unei pâlnii sau cu o linguriţă, se umplu sticle obişnuite de un litru, care au fost spălate, limpezite şi uscate bine.

Se închid sticlele cu dopuri de plută fierte şi se parafinează sau se smolesc.

Sticlele se aşează la păstrat într-un loc uscat şi aerisit.

Inainte de întrebuinţare, mazărea se spală bine în mai multe ape, apoi se piune într-un vas cu apă clocotită, care, după câteva clocote, se aruncă.

Se repetă această operaţie încă o dată sau de doua ori, până când se desară bine.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.