Mazare sote

Printeaza

Mazare sote din: mazare, unt, faina, zeama de carne, sare, zahar.

Ingrediente:

  • 1,250 kg mazăre
  • 100 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 2 1/2 linguri zeamă de carne (sau de pasăre)
  • zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Mazare sote: Fierbem mazărea în multă apă cloco­tită (cu sare), la foc viu. După ce a fiert o strecurăm şi o stropim cu puţină apă rece, ca să-şi menţină culoarea.

Punem o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm făină, amestecăm şi stingem cu zeamă de carne sau de pa­săre (în lipsa acestora cu lapte).

Ames­tecăm pînă se face un sos alb. Adăugăm mazărea, amestecînd la foc, uşor, cu lopăţica. Dacă sosul este prea moale, îl lă­săm să mai clocotească. Sare şi zahăr pu­nem după gust.

 

Pofta buna!

 

 

Orange Vodka Martini

Orange Vodka Martini: o băutură sofisticată, vibrantă și răcoritoare, perfectă pentru serile elegante sau momentele de relaxare. Cu aroma citrică a portocalei și tăria rafinată a vodkăi, acest cocktail este o alegere ideală pentru iubitorii de mixuri clasice, dar cu o notă fructată. Ingrediente (1 porție) 50 ml vodka premium 25 ml lichior de portocale […]

Fructe de mare cu salsa de kiwi

Fructe de mare cu salsa de kiwi: Preparatul se bazează pe fructele de mare pe care le preferi (creveți, calamari, scoici, caracatiță, etc.), completate de o salsa dulce-acrișoară de kiwi, perfectă pentru a echilibra gustul marin. Ingrediente: fructele de mare (2-3 porții): 500g fructe de mare (creveți decorticați, calamari feliați, midii, scoici sau un amestec) […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.