Mazare sote
PrinteazaMazare sote
- 1,250 kg mazăre
- 100 g unt
- 1/2 lingură făină
- 2 1/2 linguri zeamă de carne (sau de pasăre)
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Fierbem mazărea în multă apă clocotită (cu sare), la foc viu. După ce a fiert o strecurăm şi o stropim cu puţină apă rece, ca să-şi menţină culoarea.
Punem o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm făină, amestecăm şi stingem cu zeamă de carne sau de pasăre (în lipsa acestora cu lapte).
Amestecăm pînă se face un sos alb. Adăugăm mazărea, amestecînd la foc, uşor, cu lopăţica. Dacă sosul este prea moale, îl lăsăm să mai clocotească. Sare şi zahăr punem după gust.
Pofta buna!