Mazare sote

Printeaza

Mazare sote

Ingrediente:Mazare sote

  • 1,250 kg mazăre
  • 100 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 2 1/2 linguri zeamă de carne (sau de pasăre)
  • zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Fierbem mazărea în multă apă cloco­tită (cu sare), la foc viu. După ce a fiert o strecurăm şi o stropim cu puţină apă rece, ca să-şi menţină culoarea.

Punem o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm făină, amestecăm şi stingem cu zeamă de carne sau de pa­săre (în lipsa acestora cu lapte).

Ames­tecăm pînă se face un sos alb. Adăugăm mazărea, amestecînd la foc, uşor, cu lopăţica. Dacă sosul este prea moale, îl lă­săm să mai clocotească. Sare şi zahăr pu­nem după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.