Mazare verde conservata
PrinteazaMazare verde conservata din: mazare, sare grunjoasa, conserva.
- 2 kg mazare
- sare grunjoasa
- conservant
Mod de preparare:
Scoţi boabele din teci şi le speli în trei ape. Le laşi să se scurgă în strecurătoare şi le pui în borcane de 400 ml, în prealabil bine spălate.
Nu umpli complet borcanele, ci laşi un spaţiu liber de 3 cm până la gura borcanului.
In fiecare bor-can mic pui jumătate de linguriţă de sare grunjoa-să. Dacă vei conserva mazărea în borcane de 800 ml, adaugi câte 1 linguriţă cu sare grunjoasă.
Adaugi în fiecare borcan câte 1 vârf de cuţit de conservant şi torni apă rece până la 2 cm sub gura borcanului.
Infiletezi capacele, verifici prin răsturnare dacă sunt ermetic închise şi pui borcanele într-o oală cu fundul dublu sau într-o cratiţă mai mare, pe fun-dul căreia ai pus ziare.
Torni apă rece până aproape de capace şi fierbi borcanele la bain- marie, timp de 40 de minute.
Iei apoi vasul cu borcane de pe foc şi îl acoperi cu pături. Laşi borcanele să se răcească până a doua zi, când le aşezi în cămară.
Pofta buna!