Mazurcă
PrinteazaMazurcă din: oua, zahar, faina, stafide, smochine, coaja de portocala, vanilie, migdale, unt.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar făină
- 1 pahar stafide albe
- 1 pahar stafide negre
- 1 pahar smochine tăiate mărunt
- coaja de la o portocală tăiată foarte fin
- 1 praf de vanilie
- 1 pahar migdale tăiate
- unt
Mod de preparare:
Mazurcă: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina amestecîndu-se bine, apoi fructele şi migdalele tăiate, vanilia şi coaja de portocală; la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă, se amestecă uşor şi se toarnă totul într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu unt şi căptuşită cu hîrtie.
Se coace la foc nu prea iute. Cînd se răceşte, se taie după plac.
Pofta buna!