Mechouia
PrinteazaO reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa, vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere, menta, chimen.
- 700 g ardei graşi
- 3 ardei chili
- 25 g anşoa marinate
- 450 g vinete
- doi căţei de usturoi
- 60 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- suc de lămâie
- o linguriţă de capere
- mentă tocată
- chimen
Mod de preparare:
Mai întâi se coc vinetele, usturoiul necurăţat, ardeii graşi tăiaţi în doua adăugându-se şi uleiul. Se descojesc legumele şi se toacă. Intr-o tigaie se pun legumele, seminţele de chimen, ardeii chili tocaţi, caperele şi anşoa. Se sărează, se piperează, se stropeşte totul cu suc de lămâie şi se lasă pe foc timp de un sfert de oră până scade sosul.
Se serveşte la temperatura camerei, pe o felie de pâine prăjită, presărându-se deasupra mentă tocată.
Mechouia
Pofta buna!