Medalioane de mei cu şofran şi rucola
PrinteazaO reteta de medalioane de mei cu sofran si rucola din: mei, sofran, galbenusuri, ricotta din lapte de capra, ulei de masline extravirgin, sos de soia, ceapa si usturoi.
- 200 g mei
- 1 pliculeţ şofran (0,15 g)
- 3 gălbenuşuri
- 1 legătură de rucola
- 300 g ricotta din lapte de capră
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguriţe sos de soia
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Spală foarte bine meiul şi pune-1 într-o oală cu apă cu un praf de sare şi şofran (o parte mei, trei părţi apă). Când apa a dat în clocot, mai lasă să fiarbă încă 15 minute, opreşte focul şi lasă-1 să se umfle circa 5 minute.
Taie ceapa julien şi usturoiul feliuţe şi căleşte-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, adaugă apoi sosul de soia, 1 lingură de apă şi fierbe-le 5 minute. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă ricotta, gălbenuşurile şi amestecă totul foarte bine, în aşa fel încât să obţii o compoziţie cremoasă.
Aşază meiul fiert pe farfurii, dându-i forma de disc (te poţi ajuta, eventual, de forme metalice fără fund), pune deasupra cremă de ricotta şi decorează cu frunze de rucola condimentate, după gust. Asezonează cu un fir de ulei de măsline şi serveşte.
Medalioane de mei cu şofran şi rucola
Poftă bună!