Medalioane de peşte
PrinteazaMedalioane de peşte
- peste alb
- sare
- piper
- sos de maioneză pentru glasat
- salată a la rus
- maioneză
- aspic
- sos de peşte
Mod de preparare:
Se prepară din peşte alb (şalău, nisetru sau morun).
Se fierbe peştele, se curăţă de oase şi de piele, se fărîmiţează, se potriveşte de sare şi piper, apoi se amestecă cu sos de maioneză pentru glasat. Se lasă să se închege la rece şi după ce s-a întărit suficient, se formează medalioane de formă rotundă.
După ce au fost lăsate să se răcească, medalioanele se glasează cu sos alb sau cu sos de maioneză pentru glasat şi se decorează după dorinţă. Se lasă din nou să se răcească, apoi se glasează cu aspic. Medalioanele de peşte se aranjează pe un postament de salată tot de formă rotundă.
La urmă se pun medalioanele pe un platou şi se modelează cu maioneză pe marginea postamentului de salată, iar deasupra medalionului, tot pe margine, se modelează cu aspic tocat. Se servesc cu sos tartar sau remulad.
Medalioanele se formează in felul următor: Se ia o formă rotundă fără fund, cu diametru de 7 cm şi înaltă de 1/2 cm. Se udă această formă, se pune pe un fund de lemn, se umple cit peştele preparat sau cu salata, se netezeşte deasupra cu cuţitul apoi se ridică forma şi rămine medalionul.
Pofta buna!