Medalioane de porc cu ciuperci si rozmarin

Printeaza

Medalioane de porc cu ciuperci si rozmarin din: muşchi de porc, ulei, ciuperci, ou, cartofi, salata verde, rozmarin verde, cimbru, sare, piper, castravete, roşii, morcov, oţet de mere, menta.

Medalioane_de_porc_cu_ciuperci_si_rozmarin

Ingrediente:

  • 500 g muşchi de porc
  • 70 ml ulei
  • 250 g ciuperci
  • 3-4 cartofi
  • 1 ou
  • frunze de salată verde
  • rozmarin verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Pentru salată:

  • 2-3 castraveţi
  • 1 morcov
  • 2-3 roşii
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingură oţet de mere
  • frunze de mentă
  • sare

Mod de preparare:

Speli morcovul şi castraveţii. Le tai fâşii lungi, cu ajutorul unui apa­rat de curăţat legume. Tai roşiile în sferturi. Tai mărunt frunzele de mentă.

Potriveşti de sare, oţet şi ulei şi amesteci salata. O păstrezi în frigider până pregăteşti celelalte ingredi­ente.

Tai medalioane de carne groase de un deget. Toci rozmarinul şi cimbrul şi le amesteci împreună cu 2-3 linguri de ulei, sare şi piper după gust.

Freci bine medali­oanele cu acest amestec şi le laşi 10 minute în frigider, ca să se pătrundă. încingi un grătar teflonat şi frigi medalioa­nele câte 4-5 minute, pe fiecare parte.

Tai ciupercile în patru, le sărezi şi le sotezi în ulei încins.

Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu 1 ou şi puţină sare. în uleiul încins, pui cu lingura din compoziţia de cartofi, ca să obţii „clătite” de mărimea medalioanelor.

Le scoţi pe şervete absorbante, după care le aşezi pe un platou. Peste fiecare pui o frunză mică de salată verde, apoi un medalion şi ornezi cu ciuperci şi roz­marin verde.

Serveşti medalioanele alături de salata de legume.

Medalioane de porc cu ciuperci si rozmarin

Medalioane_de_porc_cu_ciuperci_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.