Medalioane de porc cu ciuperci si rozmarin
PrinteazaMedalioane de porc cu ciuperci si rozmarin din: muşchi de porc, ulei, ciuperci, ou, cartofi, salata verde, rozmarin verde, cimbru, sare, piper, castravete, roşii, morcov, oţet de mere, menta.
Ingrediente:
- 500 g muşchi de porc
- 70 ml ulei
- 250 g ciuperci
- 3-4 cartofi
- 1 ou
- frunze de salată verde
- rozmarin verde
- cimbru
- sare
- piper
Pentru salată:
- 2-3 castraveţi
- 1 morcov
- 2-3 roşii
- 1 lingura ulei
- 1 lingură oţet de mere
- frunze de mentă
- sare
Mod de preparare:
Speli morcovul şi castraveţii. Le tai fâşii lungi, cu ajutorul unui aparat de curăţat legume. Tai roşiile în sferturi. Tai mărunt frunzele de mentă.
Potriveşti de sare, oţet şi ulei şi amesteci salata. O păstrezi în frigider până pregăteşti celelalte ingrediente.
Tai medalioane de carne groase de un deget. Toci rozmarinul şi cimbrul şi le amesteci împreună cu 2-3 linguri de ulei, sare şi piper după gust.
Freci bine medalioanele cu acest amestec şi le laşi 10 minute în frigider, ca să se pătrundă. încingi un grătar teflonat şi frigi medalioanele câte 4-5 minute, pe fiecare parte.
Tai ciupercile în patru, le sărezi şi le sotezi în ulei încins.
Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu 1 ou şi puţină sare. în uleiul încins, pui cu lingura din compoziţia de cartofi, ca să obţii „clătite” de mărimea medalioanelor.
Le scoţi pe şervete absorbante, după care le aşezi pe un platou. Peste fiecare pui o frunză mică de salată verde, apoi un medalion şi ornezi cu ciuperci şi rozmarin verde.
Serveşti medalioanele alături de salata de legume.
Medalioane de porc cu ciuperci si rozmarin
Pofta buna!