Medalioane de porc in sos de galbiori
PrinteazaMedalioane de porc in sos de galbiori din: iutari, ceapa, unt, vin alb sec, cimbru, rozmarin, supa de carne, suc de lamaie, sare, piper, verdeata, medalioane de porc, bacon, ulei.
- 300 g iutari galbiori
- 1 ceapa mica
- 80 g unt
- 60 ml vin alb sec
- 2 fire de cimbru
- 1 fir de rozmarin
- 200 ml supa de carne
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- piper alb
- verdeata tocata
medalioane:
- 12 medalioane de porc (a 50 g)
- 6 felii bacon
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se toacă ceapa; se căleşte într-o tigaie adâncă, într-o lingură de unt; se toarnă vinul şi se lasă lichidul să-şi reducă volumul la jumătate.
Se adaugă în tigaie 40 g unt şi ciupercile şi se prăjesc 4 min. Se adaugă verdeaţa, se toarnă supa şi se acoperă vasul cu un capac; se lasă să se înăbuşe la foc moale cca 15 min.
Se ridică capacul şi se lasă să fiarbă până se mai evaporă lichidul. Se adaugă suc de lămâie, sare şi piper; se scot verdeţurile şi se adaugă în vas restul de unt; se lasă să se topească şi se păstrează sosul la cald.
Se înfăşoară fiecare medalion cu o felie de slăni- nuţă; se leagă cu aţă. Se sărează şi se piperează.
Se încinge într-o tigaie uleiul şi se prăjeşte carnea la foc iute, cca 2 min. pe fiecare parte. Se scoate carnea din tigaie şi se înfă-şoară în folie de aluminiu; se lasă să se odihnească 4 min.
Apoi se repartizează pe farfurii şi se toarnă dea-supra sosul; se prâsară verdeaţă. Drept garnitură se pot oferi felii de cartofi fierţi, prăjite crocant în unt sau coapte la cuptor.
Medalioane de porc in sos de galbiori
Pofta buna!