Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir
PrinteazaO reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 4 fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare)
- 20 g faină albă
- 20 g ghimbir
- 1/2 lămâie (zeama)
- 1/2 pahar vin alb sec
- 250 g avocado
- 20 g unt
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă ghimbirul şi taie-1 bastonaşe foarte subţiri. Taie fructul de avocado în două, pe lungime, cu un cuţit foarte ascuţit, scoate-i sâmburele, curăţă-1 de coajă şi taie pulpa cuburi de dimensiune medie.
Tăvăleşte fileurile de viţel prin faină. încinge într-o tigaie uleiul de măsline şi pune unt cât o nucă. Prăjeşte fileurile pe ambele părţi.
Pune peste fileuri ghimbirul tăiat bastonaşe şi bucăţelele de avocado. Adaugă zeama de lămâie şi vinul alb.
Lasă la fiert până când se evaporă vinul, pune sare şi piper, după gust, şi continuă fierberea încă 10 minute. Când sunt gata, pune fileurile pe farfurii, aranjează împrejurul lor bucăţile de avocado şi ghimbirul. Toarnă peste ele puţin sos şi decorează cu pătrunjel.
Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir
Poftă bună!