Medalioane din piept de pui la grătar
PrinteazaO reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi, ciuperci champignon si rozmarin.
- Piept de pui la gratar cu salata
- Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi
- Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici
Ingrediente:
- 250 g piept de pui
- 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper roşu
pentru garnitura:
- 400 g cartofi
- 150 g ciuperci champignon
- 1 căţel de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2-3 crenguţe de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui, pe diagonală, fâşii de circa 1 cm grosime. Aşază-le într-un castron şi stropeşte-le cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, pune sare şi piper, după gust, apoi lasă-le 10 minute să se marineze.
Curăţă şi spală cartofii. Taie-i mai întâi rondele, apoi cuburi. Căleşte un căţel de usturoi într-o tigaie cu două linguri de ulei încins, pune apoi cartofii şi prăjeşte-i bine, adăugând şi rozmarinul. Sărează-i şi piperează-i, după gust.
Curăţă şi spală ciupercile, îndepărtează-le picioruşele, păstrând pălăriile întregi. Pune restul de ulei de măsline într-un castronel şi unge cu el pălăriile ciupercilor.
Incinge grătarul şi frige ciupercile câte 3 minute pe fiecare parte. Pune apoi fâşiile de carne pe grătar şi frige-le câte 3-4 minute pe fiecare parte. Aşază medalioanele de pui pe farfurii şi serveşte-le imediat cu garnitură de cartofi şi ciuperci, decorate cu rozmarin şi piper roşu.
Medalioane din piept de pui la grătar
Poftă bună!
Chiar imi place reteta asta cu pieptul de pui la gratar