Medalioane din piept de pui la grătar

Printeaza

O reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi, ciuperci champignon si rozmarin.

Poate te intereseaza si:Medalioane din piept de pui la grătar

 

Ingrediente:

  • 250 g piept de pui
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper roşu

pentru garnitura:

  • 400 g cartofi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 crenguţe de rozmarin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui, pe diagonală, fâşii de circa 1 cm gro­sime. Aşază-le într-un castron şi stropeşte-le cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, pune sare şi piper, după gust, apoi lasă-le 10 minute să se marineze.

Curăţă şi spală cartofii. Taie-i mai întâi rondele, apoi cuburi. Căleşte un căţel de usturoi într-o tigaie cu două linguri de ulei încins, pune apoi cartofii şi prăjeşte-i bine, adăugând şi rozmarinul. Sărează-i şi piperează-i, după gust.

Curăţă şi spală ciupercile, îndepărtează-le picioruşele, păstrând pălăriile întregi. Pune restul de ulei de măsline într-un castronel şi unge cu el pălăriile ciupercilor.

Incinge grătarul şi frige ciupercile câte 3 minute pe fiecare parte. Pune apoi fâşiile de carne pe grătar şi frige-le câte 3-4 minute pe fiecare parte. Aşază medalioanele de pui pe farfurii şi serveşte-le imediat cu garnitură de cartofi şi ciuperci, decorate cu roz­marin şi piper roşu.

Medalioane din piept de pui la grătar

Medalioane din piept de pui la grătar

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Chiar imi place reteta asta cu pieptul de pui la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.